Lekker eten & dankbaarheid

Allereerst willen we jullie bedanken voor alle lieve reacties, tips en donaties. Mooi om te zien hoeveel mensen weten van onze actie en ons hierin steunen. Dat is zo hard nodig, niet voor ons, maar voor de mensen op Lesbos!

Een gek contrast met de mensen voor wie we geld ophalen, maar op onze bruiloft gaan we genieten van lekker eten van Brenda’s catering. Ook Brenda twijfelde er niet aan of ze mee wilde doen met dit project! Brenda werkt al een poosje voor zichzelf en heeft ondertussen een heel mooi cateringbedrijf staan. Samen met haar team verzorgt ze maaltijden voor verschillende gelegenheden. Niets is haar te gek: Ze denkt mee met je wensen en kijkt wat zij daarmee kan. Hoe het eten gaat smaken, weten we natuurlijk nog niet, maar we hebben er alle vertrouwen in. Oh, nog een leuk weetje: Brenda besteedt veel aandacht aan hoe het eten geserveerd wordt: Het moet er mooi uitzien. Dat maakt het natuurlijk extra leuk!

Zoek jij ook iemand die de catering kan verzorgen voor je verjaardag, een bruiloft, een feestje of een groter evenement? Kijk dan zeker even op http://www.brendascatering.nl.

Nog maar 3 maanden….

Wauw, nog maar 3 maanden en dan is het zover: Onze grote dag! Naast het geld ophalen voor Stichting Bootvluchteling zijn we ook hard bezig om naar 19 september toe te leven. Daarom even een leuke foto van onze fotoshoot die we hebben gehouden voor onze trouwkaart. En gelijk een beetje reclame: Deze foto is namelijk gemaakt door Joanne Kleermaker Fotografie. Naast het zusje van Gerdine, is Joanne ook een topfotograaf. Dankzij haar was de fotoshoot echt een feestje, ook al houden Seth en ik allebei niet zo van op de foto gaan. Joanne zorgde voor een ontspannen sfeer en had leuke ideeën.

Dus: Mocht je nog een leuke fotograaf zoeken? Joanne is heel erg aan te raden! Meer informatie kun je vinden op haar eigen website: http://www.joannekleermakerfotografie.nl.

Voorproefje van ons feest!

Onze bruiloft komt natuurlijk steeds dichterbij en we krijgen er steeds meer zin in. De laatste tijd denken we veel na over ons feest, in de avond: Hoe gaan we dit precies inrichten? Wat voor dingen willen we doen? Hoe gaat ons gastenboek eruit zien? Welke mensen nodigen we allemaal uit?

Gelukkig is er al één ding duidelijk van ons feest: De locatie. En dit is een locatie waar we erg blij mee zijn. Het is namelijk een bijzondere locatie: Wij gaan ons feest vieren op een boot. In onze zoektocht naar een geschikte locatie vond Seth waterfeesten.nl. Zij hebben 2 partyboten waarmee ze rondvaarten en feesten verzorgen. Hoe leuk is dat? Normaal liggen deze boten in Kerkdriel, maar op 19 september zal hun grootste boot, de Columbus, naar Rhenen komen.

Wat wij zo leuk hieraan vonden is dat deze locatie bijzonder is: We gaan er namelijk ook een stuk mee varen. Ook zijn er leuke mensen die deze boot besturen en ons zullen bedienen. De boot heeft veel ruimte: er zijn twee verdiepingen en ook buiten op het dek kun je genieten van de avond. Op onze bruiloft zullen daar ook 2 hele leuke mensen lekkere dingen klaarmaken op het dek, dus dat maakt het helemaal compleet!

Dus, mocht iemand nog een leuke locatie zoeken: Kijk eens op www.waterfeesten.nl 🙂

Update & PrePair

Nog iets meer dan 5 maanden te gaan en dan is het zover: Onze bruiloft! De voorbereidingen gaan tot nu toe erg goed. We hebben 2 hele leuke ceremoniemeesters, onze trouwringen zijn binnen, we hebben de locaties geregeld, de fotograaf is bekend, onze kleding is binnen of besteld, de kaarten zijn bijna af en de planning wordt steeds duidelijker.

Al deze praktische voorbereidingen zijn natuurlijk erg leuk en belangrijk, maar in het weekend van 22-24 maart hebben we ook iets anders leuks gedaan: Een PrePairweekend. Tijdens dit weekend krijg je veel informatie en ga je al stel aan de slag met je leven na de bruiloft. Je kijkt samen naar waar je vandaan komt (je familie en jouw identiteit), waar je nu staat (communicatie, conflicten, seksualiteit) en waar je naartoe gaat (God in je relatie). We hebben ontzettend genoten van dit weekend samen, waar veel tijd was voor goede gesprekken met z’n tweetjes, samen lol hebben, samen bedenken wat we graag willen en open verhalen van anderen.

PrePair is onderdeel van Ruimte voor je Relatie, een stichting vol passie voor gezonde huwelijken. Het doel van deze stichting is duurzame liefdesrelaties bevorderen en het beeld van God weerspiegelen, als individu en samen. Toen we aan hen vroegen of ook zij mee wilden doen met ons doel, lieten ze weten dat graag te willen. Echt bijzonder, zeker gezien deze stichting volledig draait door vrijwilligers.

We raden jullie een PrePairweekend (als je binnenkort gaat trouwen) of een relatieweekend (als je al getrouwd bent) heel erg aan! Wij hebben hier erg veel aan gehad en hebben nu nog meer zin in ons leven samen 🙂

Onze ringen zijn binnen & we hebben een tussenstand!

We zijn weer een poosje verder en er is alweer heel wat gebeurd in de tussentijd! Afgelopen week, op Seths 26ste verjaardag, konden we onze trouwringen ophalen bij Horlogerie van Manen. Dan wordt alles wel heel echt, nu de ringen al klaar liggen… 🙂

Het viel ons op hoeveel moeite deze winkel doet voor bruidsparen: we kregen niet alleen onze ringen, maar ook een foto van het moment waarop we ze uitgezocht hebben en twee champagneglazen met onze trouwdatum en namen erop. Tijdens het uitzoeken was er alle aandacht voor ons en konden we zoveel ringen passen als we wilden. En toen we begonnen over Trouwen met een doel, was er gelijk bereidheid om hierover na te denken en uiteindelijk ook mee te doen. Al met al hadden we dus een hele prettige ervaring met deze winkel, echt een aanrader! Voor meer informatie kun je terecht op hun website. Hier kun je ook zien wat zij nog meer allemaal verkopen, naast trouwringen.

Het werd ook hoog tijd voor een tussenstand, dus bij deze. Door de donaties van de trouwjurk, het trouwpak, de trouwringen en door giften die we (soms anoniem) hebben ontvangen, hebben we inmiddels al het mooie bedrag van €1035,- opgehaald! Wauw, hier werden we zelf echt even stil van… Bedankt! Het helpt ons (en uiteindelijk de mensen in Griekenland) dus ook enorm als onze berichten gedeeld worden, daardoor hebben we ook enkele donaties mogen ontvangen.

Wie zijn wij, waarom doen we dit en hoe gaat het?

We zijn nu ongeveer 1,5 maand actief bezig met ons project en het leek ons goed om iets meer over onszelf te vertellen. Want ja, hoe zijn wij hier zo bij gekomen? En hoe gaat het nu?

Het begon allemaal toen we samen in de auto zaten na te denken over onze bruiloft. Wat zijn dingen die wij belangrijk vinden op onze trouwdag? Natuurlijk hebben we zin in een mooie dag om onze liefde te vieren en voor elkaar te kiezen. We hopen dat al onze gasten met ons mee kunnen genieten en willen daar graag iets goeds voor in elkaar zetten. Maar is dat het dan? Wij geloven namelijk ook dat God ons vraagt om te zorgen voor een ander en dan niet alleen voor onze gasten. Om ons heen zien we namelijk zoveel mensen die het minder hebben, en daar kregen we echt een beetje buikpijn van. Daar willen we toch niet van wegkijken?

Op dat moment kwamen Seths zakelijke instinct en Gerdines rechtvaardigheidsgevoel samen: We gaan hier samen iets aan doen! Zo kwamen we op het idee om juist onze bruiloft in te zetten voor anderen, zodat zij kunnen meegenieten van ons geluk. Trouwen met een doel werd geboren!

En nu zijn we hier hard mee bezig. En dat is een uitdaging, maar het gaat goed. Seth is van ons degene die bedrijven belt, vaak de onderhandelingen doet en het leuk vindt om ons verhaal te vertellen. Oh ja, en hij motiveert Gerdine om dat ook te doen 😉 Gerdine houdt de website en Facebookpagina bij en steunt Seth in zijn goede acties.

Ondertussen blijft Seth hard bezig met zijn eigen bedrijf (LoyaltyRide) en woont hij in een zelf opgeknapt appartement naast zijn ouders. Hij houdt van koken (en kan het goed!), buiten lopen met de hond en van veel fruit eten (om af te vallen, zodat zijn trouwpak nog beter zit)! Gerdine werkt voor Yoin met jonge vluchtelingen, waar zij haar hart aan ophaalt. Zij woont in een heel leuk appartementje, waar ze geniet van haar nieuwe hangmat en fijn leesvoer.

Wil je ons helpen met dit avontuur? Dan zijn we je al heel dankbaar dat je ons volgt op Facebook! Deel en verspreid vooral dit nieuws, zodat we meer mensen bereiken die met ons mee kunnen doen. En stel dat je nu al wilt doneren, kan dat natuurlijk, via deze Tikkie.


Wauw, op de radio & dé jurk is gevonden!

Zo, dat was spannend: Ons project in combinatie met de trouwjurk van Gerdine. Een jurk moet vroeg besteld zijn, helemaal goed zijn en de winkel moet willen meewerken… Maar, gelukkig: De jurk is besteld! Na een paar pas-sessies in andere winkels, mails en telefoontjes, wilde D’Amore bruidssalon meedoen met ons doel. En ze hadden ook nog eens die ene mooie jurk hangen! Echt een aanrader trouwens, deze winkel. Ik ben in Amersfoort geweest, maar er is ook nog een vestiging in Arnhem. Ze hebben een grote selectie aan jurken hangen en de sfeer in de winkel tijdens het passen is erg fijn. De verkoopsters kijken echt wat jij wilt en zoeken daar de perfecte jurk bij! Kijk voor meer informatie over deze winkel op www.damore.nl

En er is meer gebeurd, deze week. We zijn namelijk ook op de radio geweest! Seth werd gebeld door de KRO-NCRV voor het programma ‘Zin in weekend’, waar hij ons verhaal mocht doen. De uitzending is hier terug te luisteren: Vanaf de 9de minuut is Seth aan het woord.

Nog 7 maanden en heel wat voorbereidingen te gaan voor onze bruiloft… We hebben er zin in en zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die meewerkt, meedenkt en geeft aan Stichting Bootvluchteling!

Het begint er steeds meer op te lijken…

Hoeve de Beek – onze middaglocatie!

Er zijn weer mooie dingen gebeurd! Publiciteit in meerdere kranten, bedrijven doen mee, we krijgen lieve berichtjes en er zijn al een aantal donaties gedaan…

Zoals jullie al hebben kunnen zien op onze Facebook-pagina staat het project niet stil. Er zijn meerdere media (Veenendaalse Krant, Nederlands Dagblad, Rijnpost en het CIP) hoorden van ons project en schreven hier iets over. Dit is heel fijn, omdat zo meer mensen van dit project horen. Niet zodat wij lekker veel aandacht krijgen, maar om ervoor te zorgen dat we in contact komen met meerdere partijen. Ook krijgen de bedrijven die met ons meewerken zo meer publiciteit, en dat verdienen ze!

Daarom willen we in deze blog een van onze bedrijven onder de aandacht brengen: Hoeve de Beek. Dit is een prachtige locatie in Woudenberg. Dit monumentale pand is een verbouwde boerderij waar nu een goed feest gehouden kan worden. Van binnen is het sfeervol ingericht en buiten zijn allerlei activiteiten te doen: Buks schieten, het bezoeken van een museum en wandelen op het naastgelegen klompenpad. Wij hebben ervoor gekozen om op de locatie de middag met onze daggasten door te brengen. Kijk vooral op hun site voor meer informatie: Hoeve de Beek.

Ook werd ons gevraagd of er nu al geld gedoneerd kan worden aan ons project, en dus aan Stichting Bootvluchteling. Dat kan zeker! Via deze Tikkie-link kun je helemaal zelf bepalen hoeveel je wilt geven en wordt het gelijk op de goede rekening gezet.

We zijn ontzettend blij met alle mensen die ons volgen, met ons meedenken en bedrijven die met ons mee willen doen. Wil je ons nu nog verder helpen? Deel dan voor ons onze Facebook-pagina met je vrienden. Dit kun je doen door op onze pagina te drukken op de knop: Nodig je vrienden uit. Hoe meer mensen ons volgen, hoe groter de kans dat we meer bedrijven ontmoeten die mee zouden willen doen en hoe beter we deze bedrijven weer kunnen helpen. Alvast bedankt en tot de volgende update!


Steeds een stukje verder…

Wauw, wat is er al veel gebeurd sinds de eerste blog! Ondertussen hebben we ons project en onze website bekend gemaakt en zijn er veel mensen van op de hoogte. Best spannend, maar wat zijn we dankbaar voor jullie reacties! Fijn om berichtjes binnen te krijgen van mensen die tips hebben en om met mensen hierover te kunnen kletsen.

We zijn ook erg dankbaar voor de bedrijven die al hebben toegezegd dat ze mee willen werken met ons project. Zoals te zien is op onze bedrijvenpagina zijn dit er echt al veel! Ondertussen hebben we een ontzettend leuke cateraar (Brenda’s catering), heerlijke avondlocatie (waterfeesten.nl), ontspannen middaglocatie (Hoeve de Beek), maar ook een fijne fotograaf (RoosKiekt fotografie) en een plek om onze trouwauto van te huren (LoyaltyRide). En, niet te vergeten: alle foto’s op onze website van ons zijn gemaakt door Joanne Kleermaker fotografie! Ook hebben we hele leuke vrienden die onze trouwkaart aan het ontwerpen zijn.

We worden er echt een beetje stil van als we dit al zo zien. Mensen zijn bereid om mee te denken en om bij te dragen aan Stichting Bootvluchteling. Ondertussen gaan we ook verder: we gaan binnenkort trouwringen zoeken, we denken nog na over een videograaf, Gerdine is op trouwjurkenjacht en Seth kijkt vast rond voor een pak, …. Nog genoeg te doen! Ken jij iemand die met ons mee zou willen doen en die betrokken is bij een trouwjurkenzaak, trouwpakkenzaak, juwelier, iemand die videograaf is, of nog iets heel anders? Dan horen we het heel graag 🙂

Eerste voorbereidingen & het project

Wauw, we zijn begonnen met de eerste voorbereidingen voor onze bruiloft! Rondkijken voor locaties, kijken naar trouwringen, bedenken welke datum het gaat worden (dat is inmiddels gelukt :)) en veel praten samen over wat we graag willen en over hoe ons leven samen er daarna gaat uitzien. Mooie dingen allemaal!

Al vrij snel hadden we het erover dat het eigenlijk bizar is hoeveel geld zo’n bruiloft kost. En dat voor 1 dag… Dat hebben we er zeker voor over, want we hebben er echt zin in om te gaan trouwen! Maar tegelijk denken we ook aan mensen die het veel minder hebben. Zouden we daar misschien iets mee kunnen, juist op en voor onze bruiloft?

Terwijl we samen zo aan het denken en brainstormen zijn, en ideeën opdoen vanuit onze omgeving, komen we een bijzondere organisatie tegen: Stichting Bootvluchteling. Gerdine had hier altijd al interesse in en langzamerhand wordt Seth hier ook enthousiast over. Stichting Bootvluchteling is een mooi voorbeeld van doen wat nodig is. Ze zijn begonnen toen de vluchtelingenstroom op gang kwam met deze mensen de eerste hulp te bieden als ze Europa binnenkomen. Ondertussen zijn ze werkzaam op het vluchtelingenkamp in Lesbos om de mensen daar medische en psychische hulp te bieden en kinderen te helpen door een school voor hen op te richten. Hoe mooi is dat? Hulp op een plek waar het echt hard nodig is en een stichting die dit heel concreet doet!

Seth neemt contact met hen op en ook zij staan open voor ons idee. We willen deze organisatie namelijk koppelen aan onze bruiloft. Onze gasten mogen, in plaats van of samen met, een cadeau aan ons te geven een gift doen voor deze stichting. Daarnaast vragen we alle partijen die betrokken zijn bij onze bruiloft (locaties, winkels, catering, enz.) om een deel van het bedrag wat wij hen betalen te schenken aan deze organisatie. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk geld op te halen voor de mensen in Moria!

Op deze site en met deze blog kunt u volgen hoe dit gaat. We zien u hier dus graag weer terug! Oh, en weet u zelf iemand die hieraan zou willen meewerken? Een leuke cateraar, locatie, juwelier, modezaak, enzovoorts? Dan horen we het graag!