Elke dag wordt je leven een dag korter.
Zorg dat elke beweging van belang is!

Stichting Bootvluchteling

Stichting Bootvluchteling startte in 2015, toen de vluchtelingenstroom naar Europa op gang kwam en meerdere mensen niet langer weg konden kijken, maar hier iets aan wilden doen.  Stichting Bootvluchteling wilde verschil maken op plekken waar dat het hardst nodig was, met concrete en praktische hulp ter plaatse. In 2015 vingen zij de mensen op aan de kust en zorgden ze voor medische hulp. Daarna hebben zij meerdere projecten gehad op verschillende plaatsen in Griekenland. Inmiddels zijn ze vooral actief in kamp Moria op Lesbos.

 

Medische missie

Een belangrijk deel van de hulp die Stichting Bootvluchteling biedt is medische zorg, momenteel in vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Kamp Moria is aangewezen als registratiekamp voor iedereen die asiel aanvraagt op Lesbos. Hier wachten mensen maanden, zo niet jaren, op duidelijkheid.

Elke dag van 17.00 uur tot 00.00 uur staan er artsen en verpleegkundigen klaar om medische zorg te bieden aan vluchtelingen. Het team bestaat uit vrijwilligers van over de hele wereld.

Psychosociale missie

Stichting Bootvluchteling heeft in kamp Moria een community centrum met een school en een bibliotheek. Hier worden dagelijks lessen verzorgd voor volwassenen en kinderen. Daarnaast geven ze trainingen rond mentale gezondheid, waarin handvatten worden geboden om beter om te gaan met stress, slapeloosheid en negatieve gedachten. Het vrijwilligersteam werkt samen met mensen uit het kamp, die in hun thuisland bijvoorbeeld docent waren. 

Doe jij met ons mee?

Wij willen graag de missie van Stichting Bootvluchteling ondersteunen, omdat we zien dat de mensen die vaak al heel lang in Griekenland zijn, hulp nodig hebben. Hier in Nederland zien we vluchtelingen die hier een nieuw leven op kunnen bouwen en daar hulp bij krijgen. In kamp Moria moeten mensen vaak jaren lang wachten op een antwoord, wat zorgt voor vreselijke omstandigheden in een overvol kamp.

Wij vragen alle partijen waarmee we samenwerken voor onze bruiloft om deze missie ook te ondersteunen.

Weet jij mensen die hier aan mee zouden willen doen? Of zou je zelf willen meewerken? Neem vooral contact met ons op!

Wat levert jouw geld op?

Om een beeld te geven van wat Stichting Bootvluchteling kan doen met jouw geld, hebben we dat hier op een rijtje gezet:

Een medisch consult in het kamp kost €8,-
Een serie van 4 trainingen om om te gaan met psychische problemen kost €20,-
Om 1 kind een week naar school te laten gaan, is er €30,- nodig.